Gerechten

Gehakt met paprika, appel, rozijnen en kerrie

Neem een grote hapjespan. Bak de ui en het gehakt in ruim vet (géén bakboter) totdat de ui een beetje een kleurtje krijgt. Voeg vervolgens de paprika, zout en peper en flink wat kerrie toe. Bak dit totdat de gewenste gaarheid is bereikt. Voeg op het laatst de stukjes appel toe, en voeg op het bord de rozijnen toe.

Voor 2 personen:
Grote ui
2 rode paprika
400 gram gehakt
3 zoete appels
rozijnen
(zee) zout, peper
kerrie
Eventueel kaas erover

Kip, spek, prei, ui champignons en paprika
Bak de spekjes, ui en kip in het eigen vet in een grote hapjespan. Mocht het verdrinken in het vet, giet wat van het vet en het water af. Voeg de prei in groot gesneden stukken toe. Voeg de paprika en champginons toe en bak nog een tijdje door. Aangezien er al genoeg zout uit de spekjes komt is extra zout niet nodig, voeg ruim italiaanse kruiden toe en peper naar smaak. Eventueel wat crème fraîche toevoegen.

Voor 3~4 personen:
400 gram kipfilet
250 gram spekjes (de goedkoopste spekjes koop je voor 3,20 € / kg en bestaan voor een groot deel uit vet, wat dan niet meer toegevoegd hoeft te worden)
Grote prei
Grote UI
250 gram champignons
1 rode paprika
Italiaanse kruiden en peper

Snij lekker grote stukken

Grote stukken groente en fruit maken dat er maar een paar stukken tegelijk op je lepel passen. Je stopt dus bij bij elke hap verschillende combinaties groente in je mond en proeft dus elke keer weer wat anders. Eenpansgerechten worden nog al eens monotoon van smaak, en grote stukken houden het eten spannend. Daarnaast is het ook veel sneller gesneden :).

Wat is jouw favoriete (koolhydraat-arme) gerecht? Gebruik je meer of minder groente? Meer of minder vlees? En waar merk je dat jouw lichaam behoefte aan heeft? Laat het hieronder weten.

Advertenties

7 gedachten over “Gerechten

  1. Paul

    ik heb avonds rond 20.30 uur de behoefte om kwark of bio + yoghurt te eten , beide zitten 3,2 koolhydraten in en 3.2 vetten. Nu de vraag ,mag ik dit eten met bv muesli?? Of moet ik me helemaal aan de vetarme kwark houden , met wel de 2,6 koolhydraten hierin.

    1. Mireille van Steeg

      Hallo Paul, als je er meusli in wilt voor de bite kun je dit vervangen voor wat noten of je zoekt op het
      internet naar recepten voor koolhydraatarme meusli. Ik beschouw een maaltijd of tussedoortje onder de 5g. koolhydraten als koolhydraatarm. En als de koolhydraten hoger zijn kijk dan wat de voedingsvezels zijn dit getal mag je dan van de koolhydraten aftrekken. En dan zie je soms dat er meer voedingsvezels inzitten dan koolhydraten, zoals bij quinoa het geval is. Een handige site is, http://www.voedingswaardetabel.nl.

      Groetjes Mireille.

    2. Harmen Berichtauteur

      Hoi Paul, vetarme kwark past niet in een koolhydraatarm dieet. Vet en koolhydraten schrappen is niet een goed idee, je krijgt dan veel te weinig energie binnen en dat zal allerlei gezondheidsproblemen geven. Volvette kwark is dus gezonder! Vwb de musli, het ligt er een beetje aan, ik eet zelf nog wel redijk wat koolhydraten, 100 tot 150 gram per dag dus dan is er wel ruimte voor wat granen. Granen zijn echter niet zo gezond helaas dus aanraden zal ik ze niet. Wat honing of fruit erdoor is dan gezonder.

      1. Paul

        Dank je Harmen
        Had al een gevoel dat ik iets te weinig kreeg ,van en/of vet of koolhydraten. Maar zit nu wel op een gewicht van 76 kg en kwam van 87 kg, lichaamsvet 21.1% en inwendig vet van 11,BmI 23 en spieren bouwt weer op ,nu op dit moment 40 % . Moet nu een goede balans zien te vinden in zijn geheel. Ik loop veel en beweeg veel op mijn werk. Ben 54 j en 176 lang. Heb je nog tips voor me !!!

        Bvd ,vriendelijke groet,

        Paul

    1. ro6670mi

      Graag gedaan! Op 7 nov. 2013 19:09 schreef “Over voeding, trainen en gezondheid” het volgende: > > Paul commented: “Beste Mireille Dank voor de tip ,voeding tabel ,is heel handig .Ik kom er wel uit. Groetjes Paul” >

Wat vind jij ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s